星期四, 9月 20, 2007

屬會迎新週

今日一會理大既朋友(因出placement一年而今年才讀final year),方知理大每年的屬會迎新週業已開始。朋友乃Wargame Society莊員,話中提及今年睇counter既人數遠比去年少,冷冷清清的,就連一向極受歡迎既旅協、muso、danso業績都倒退,好似屬會衰落咁。

若虛自問讀書三年亦比較少參與屬會活動。但其實幾十個屬會各適其式,「總有一樣啱你玩」。大學三年,作為學生的你,若想為大學的生活多添一點色彩,多結識幾個志同道合的朋友,那參加屬會其實很有意義。各位大學生,無理由連睇下都唔睇掛,放棄呢啲機會可能會令你將來後悔:點解當日唔參加,樣樣試下玩呢?(當然,若你打算GPA爆4,咁大可當我廢up。)

若虛當年亦只因朋友關係參加Wargame So。係香港,就算想試下打Wargame都真係無乜門路,而呢個soc就真係比到我去玩。到而家我都有間中同朋友打下game咁。其實,人通常都有好多野想試想學,而有時機會就係你身邊,只因你無捉緊而始終與你擦肩而過。若果你想試打wargame、試打鼓、試跳舞、試學橋牌、試打跆拳‧‧‧不妨去迎新週行個圈,或者好多年後你會多謝我令你有過呢啲經歷。(哈哈,好似誇張了)

1 則留言:

匿名 提到...

冇錯丫!當年好慶幸上o左旅協莊,玩o左好多野,識o左好多人,生活真係唔同哂! :D